Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

2020
21
Dec

Lancering van de publicatie I See That I See What You Don't See die uitkomsten van de gelijknamige presentaties en programma’s in Milaan en Rotterdam verbindt aan nieuwe stemmen en verhalen over de relatie tussen zien, gezien worden, onderdrukking en emancipatie.

2019
12
Dec
19:30 – 21:30
 

Hoe ziet zo’n donkere stad eruit? Wat zijn de designprincipes voor stadsplanning, straatverlichting en architectuur? Wat draagt het bij aan onze fysieke en spirituele gezondheid? Studio Monnik dompelt je onder in een theatraal toekomstscenario waar de stad het uitzicht op de sterren heeft terugveroverd. Denk mee en omarm je innerlijke stadsastronaut.

2019
12
Okt
18:00 – 23:45
 

Op 12 oktober 2019 openen in Het Nieuwe Instituut de tentoonstelling I See That I See What You Don’t See en de installaties Animal Encounters en Spirits in the Material World.

2019
12
Okt
14:00 – 18:00
 

Op zaterdag 12 oktober, voorafgaand aan de opening van de tentoonstelling I See That I See What You Don’t See, vindt het symposium What You Don’t See plaats. Kunstenaars, ontwerpers, onderzoekers en theoretici reflecteren deze middag op de invloed en potentie van duisternis. De sprekers bezien duisternis niet zozeer als afwezigheid van licht, maar als een kwaliteit op zichzelf in relatie tot technologie, gezondheid, landschap en cultuur.

 

2019
20
Jun

Danilo Correale, die onder meer meewerkte aan I See That I See What You Don’t See, de officiële Nederlandse bijdrage aan de Triennale di Milano, geeft op 20 juni 2019 de lezing Uchronia: Acts of Resistance Over a Spaceless Time. Met bijdragen van Erica Petrillo; de moderator is Angela Rui.

2019
26
Mei
13:00 – 17:00
La Triennale di Milano, Agora Space

In de context van I See That I See What You Don’t See, de Nederlandse bijdrage aan de Triennale di Milano, organiseert Het Nieuwe Instituut een symposium waarin verschillende scenario’s die reflecteren op hoe wij onze huidige wereld vormgeven worden gepresenteerd en besproken. 

Guus Beumer, Algemeen en artistiek directeur Het Nieuwe Instituut
Angela Rui, Marina Otero Verzier, Francien van Westrenen
Rudy Guedj
Olivier Goethals