Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Compression Cradle, die McRae voor deze presentatie ontwikkelde, is uitgeroepen tot the most instagrammable work of the Triennale. Ook zullen de curatoren aanwezig zijn en een toelichting geven op het onderzoek voorafgaand aan de expositie als geheel.

Lucy McRae’s werk wordt gekenmerkt door haar fascinatie voor toekomst, technologie en Humanisme. McRae streeft naar een verandering in de wijze waarop wij voorstellingen maken van de menselijke conditie op een manier die relevant is voor de maatschappij. Daarbij daagt ze de verwachtingen uit die de toeschouwer heeft over zichzelf. Haar films en installaties plaatsen het menselijk lichaam in complexe, futuristische scenario's waarbij de grenzen vervagen tussen natuur en kunstmatigheid. Met fictie als kritisch element in het creatieve proces, onderzoekt McRae wie we zijn en waar we op afstevenen. Hierbij gebruikt zij storytelling om vorm en stimulans te geven aan de verbeeldingskracht van het publiek. Haar kunstwerken spelen met de grenzen van schoonheid, biotechnologie en ruimtevaart. Voelbaar tot in de onderbuik, suggereren ze wat de toekomst voor ons in petto zou kunnen hebben.

McRae's sculpturen, films, fotografie en installaties worden over de hele wereld getoond. Haar werk ontving lovende internationale kritieken en was te zien in het Londense Science Museum, Centre Pompidou en op de Biënnale van Venetië. Opgeleid in klassiek ballet en interieurontwerp weet zij wetenschappelijke doorbraken op het gebied van gezondheid en het menselijk lichaam te combineren met fictieve ruimtelijke voorstellingen. McRae's kunstwerken werden ontwikkeld in samenwerking met toonaangevende instituten waaronder NASA, MIT en Ars Electronica.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

datum
12/04/2019
tijd
10:45 – 12:00
taal
Engels
 
locatie

La Triennale di Milano
Palazzo dell’Arte, Viale E. Alemagna 6, 20121 Milan 
Guus Beumer, Algemeen en artistiek directeur Het Nieuwe Instituut
Angela Rui, Marina Otero Verzier, Francien van Westrenen
Rudy Guedj
Olivier Goethals