Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Het symposium is onderdeel van de presentatie I See That I See What You Don’t See, nu nog te zien op de XXII Triennale di Milano en vanaf 12 oktober in Rotterdam. Na het symposium volgt de opening van deze tentoonstelling om 19.00 uur. De volgende sprekers zijn bevestigd:

Ramon Amaro

Ramon Amaro is lector aan het Department of Visual Cultures van Goldsmiths, University of London en onderzoeker op het gebied van machine learning, filosofie van de wiskunde, zwarte ontologie en filosofie. Amaro promoveerde in filosofie aan Goldsmiths. Hij was eerder verbonden als fellow aan Het Nieuwe Instituut. Hij maakt deel uit van de Nederlandse presentatie tijdens de XXII Triennale di Milano met Darkness, as a First Act of Creation.

Helga Schmid

Helga Schmid is kunstenaar en ontwerper in Londen. Ze is de oprichter van Unchronia, een platform voor kritische en imaginaire gedachten over onze hedendaagse crisis met tijd, waarbij huidige perspectieven worden uitgedaagd en alternatieve tijdsvormen worden aangeboden. Helga Schmid is resident bij Sommerset House en senior tutor bij het Royal College of Art in Londen.

Leanne Wijnsma

Leanne Wijnsma is ontwerper en onderzoeker. In haar werk gebruikt zij het instinct als ontwerpmethode. Met geurexperimenten en ondergronds onderzoek bevraagt zij de relatie tussen vrijheid en technologie. De intuïtieve aard van haar werk leent zich voor onderzoek naar menselijk bewustzijn en de impact van nieuwe technologieën op individueel en collectief gedrag. Ze nam deel aan de Nederlandse presentatie tijdens de XXII Triennale di Milano met Wildlife.

Marjolijn Dijkman

Marjolijn Dijkman is gevestigd in Brussel en is kunstenaar en mede-oprichter van Enough Room for Space. Haar werk kan gezien worden als een vorm van science - fiction; deels gebaseerd op feiten en onderzoek, maar vaak ook binnen het domein van fictie, abstractie en speculatie. 

datum
12/10/2019
tijd
14:00 – 18:00
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Early Birds€ 15,00 (t/m 15 sep)
Early Birds Studenten€ 7,50 (t/m 15 sep)

Regulier€ 22,50 (v.a. 16 sep)
Studenten€ 11,25 (v.a. 16 sep)

Guus Beumer, Algemeen en artistiek directeur Het Nieuwe Instituut
Angela Rui, Marina Otero Verzier, Francien van Westrenen
Rudy Guedj
Olivier Goethals