Deelnemers & Curatoren
Curatoren

Marina Otero Verzier
Marina Otero Verzier is als architect gevestigd in Rotterdam. Ze is Director of Research bij Het Nieuwe Instituut en was curator van WORK, BODY, LEISURE, het Nederlands paviljoen tijdens de Architectuur Biënnale 2018. Samen met haar collega’s van After Belonging Agency was ze hoofdcurator van de Oslo Architectuur Triënnale 2016.
Daarvoor woonde ze in New York, waar ze werkte als Director of Global Network Programming bij Studio-X van de Columbia-universiteit. Haar werk, dat recentelijk in de prijzen viel bij The Graham Foundation en The Design Trust en bekroond werd met de FAD Thought and Critique Award, verscheen in diverse boeken en vakbladen. Marina maakte deel uit van de redactieteams van Promiscuous Encounters (2014), Unmanned: Architecture and Security Series (2016) en After Belonging: The Objects, Spaces, and Territories of the Ways We Stay in Transit (2016) en stelde de publicatie Work, Body, Leisure (2018) samen.
Otero Verzier studeerde bouwkunde aan de TU Delft en aan ETSA Madrid. Ze behaalde in 2013 als Fulbright-student haar master in Critical, Curatorial and Conceptual Practices in Architecture aan de GSAPP van de Columbia-universiteit, en promoveerde in 2016 aan ETSA Madrid. Momenteel is ze ook werkzaam als docent aan het RCA in Londen.

Angela Rui
Angela Rui is als Italiaans curator en onderzoeker werkzaam op het gebied van designtheorie en -kritiek, met Milaan en Rotterdam als standplaatsen. Ze was co-curator van de 25e Design Biënnale in Ljubljana (2017) en van het begeleidende boek, beide getiteld Faraway, So Close. Artikelen van haar hand verschenen in uitgaven en catalogi van diverse instellingen. In 2015 organiseerde Rui de jaarlijkse editie van Operae, het festival voor onafhankelijk design in Turijn; het jaar ervoor was ze curator van de tentoonstelling en de gelijknamige catalogus Ugo La Pietra. Disequilibrating Design voor het Triennale Design Museum. Eerder werkte ze als designredacteur bij het tijdschrift Abitare (2011-2013) en als redacteur van het magazine Icon Design (Mondadori, 2015-2017).
Als onderzoeker is Rui betrokken bij Neuhaus, het nieuwe project van Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Tot 2016 doceerde ze aan de School of Design van de Politecnico di Milano en aan de masteropleiding Interior Design van de Nuova Accademia di Belle Arti (NABA), eveneens in Milaan. Momenteel is ze ook werkzaam als docent bij de masteropleiding Social Design aan de Design Academy Eindhoven.

Francien van Westrenen
Francien van Westrenen studeerde kunst- en cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en schreef haar masterscriptie over de toekomst van het kunstmuseum. Na haar afstuderen werkte ze voor diverse culturele instellingen in Nederland; zo was ze elf jaar werkzaam als programmamaker architectuur bij Stroom Den Haag. Daar heeft ze tal van tentoonstellingen verzorgd, waaronder Another Reality. After Lina Bo Bardi, Proposals for a Qualitative Society met Céline Condorelli en Revolutionary Traces met Ângela Ferreira. Samen met Maaike Lauwaert redigeerde ze het boek Facing Value. Radical Perspectives from the Arts (Valiz, 2017).
Sinds maart 2018 is Van Westrenen als hoofd Agentschap van Het Nieuwe Instituut verantwoordelijk voor de bemiddeling tussen Nederlandse ontwerpers, makers en architecten en (inter)nationale platforms, manifestaties en beleidsvorming. Daarbij richt ze zich op de innovatieve kracht en de internationale rol van de verschillende designgebieden.