Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Het Nieuwe Instituut tijdens Salone del Mobile 2019

2 APRIL 2019

Tijdens de internationale designweek (9 tot en met 14 april) in Milaan, is Het Nieuwe Instituut aanwezig met twee presentaties die ontwerponderzoek centraal stellen: I See That I See What You Don’t See, de officiële Nederlandse bijdrage aan de XXII Triennale di Milano, en de New Material Award die innovatief materiaalonderzoek toont bij Alcova.

Minister Van Engelshoven opent Nederlandse bijdrage aan de XXII Triënnale di Milano

1 MAART 2019

De Nederlandse bijdrage met de titel I See That I See What You Don’t See reageert op het overkoepelende thema van de Triënnale met een presentatie over onze relatie tot duisternis. Met Broken Nature: Design Takes on Human Survival onderzoekt curator Paola Antonelli welke rol design kan spelen bij het herstellen van de relatie tussen de mens en zijn omgeving, in zowel natuurlijke als sociale ecosystemen.

I See That I See What You Don't See Opent in La XXII Triennale Di Milano

21 FEBRUARI 2019

Op 1 maart 2019 opent I See That I See What You Don’t See, de Nederlandse bijdrage aan de XXII Triennale di Milano. In deze Triënnale onderzoekt curator Paola Antonelli met het thema Broken Nature: Design Takes on Human Survival, welke rol design kan spelen bij het herstellen van de relatie tussen de mens en zijn omgeving, in zowel natuurlijke als sociale ecosystemen. De Nederlandse bijdrage reageert op het overkoepelende thema met een presentatie over onze relatie tot duisternis.

I See That I See What You Don’t See

28 JANUARI 2019

De Nederlandse bijdrage aan de XXII Triennale di Milano, bestaand uit een presentatie, een programma in Milaan en Rotterdam en een publicatie, benut de complexe verhouding tussen licht en donker en tussen zien en niet zien als startpunt voor een nader begrip van de tegenstrijdige effecten van die verhouding op mens, aarde en andere organismen.

Nederland neemt deel aan de XXII Triennale di Milano

6 DECEMBER 2018
Guus Beumer, directeur van Het Nieuwe Instituut, krijgt opdracht voor samenstellen Nederlandse bijdrage aan de XXII Triennale di Milano.

Factsheet

Met informatie over de deelnemers, het team en sponsors.

Voor meer informatie, accreditatie en interviewverzoeken

Guus Beumer, Algemeen en artistiek directeur Het Nieuwe Instituut
Angela Rui, Marina Otero Verzier, Francien van Westrenen
Rudy Guedj
Olivier Goethals